Ești în căutarea unei stații ITP?

Ai ajuns unde trebuie! Profită de prețurile promoționale pentru autoturisme și vehicule comerciale <3,5T și evită cele mai mari amenzi din noul cod rutier.

itp arad
Statie ITP Arad. Statie autorizata RAR

Tarifele noastre pentru verificarea I.T.P.:

 • 120 lei pentru autoturisme
 • 150 lei pentru vehicule comerciale <3,5T și 4×4

Acte necesare în vederea prezentării pentru Inspecția Tehnică Periodică:

 • certificatul de înmatriculare al vehiculului (talonul) – în original
 • cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) securizată de Registrul Auto Român – în original
 • cartea de identitate a persoanei care prezintă vehicului pentru inspecție – în original
 • polița RCA (asigurarea de raspundere civilă auto) valabilă la data inspecției – în original

Completează formularul de mai jos, trimite-l și în cel mai scurt timp un membru al echipei M-Car va lua legătura telefonic pentru confirmarea detaliilor programării.

Bineînțeles, se pot face programări la cea mai nouă stație ITP Arad la atelierul M-Car Service Auto și telefonic: 0774 436 292. Pentru mai multe detalii viziteaza pagina noastra de Contact

Programare ITP Arad

  Numele complet *

  Adresa de email *

  Telefon *

  Data programarii *

  Ora programării *

  Observații

  Termeni si conditii

   În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 aprobată prin Legea nr. 167/2003, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 40/2005 aprobată prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menţinute în circulaţie numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerinţele tehnice specifice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prevăzute în reglementările naţionale (RNTR 1/2005), prin inspecţia tehnică periodică.


       Suplimentar, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/ 2005 aprobată prin Legea nr. 432/2006, “începând cu data de 01 Aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 15 zile de la data expirării ITP sau a asigurării RCA, se suspendă de drept certificatele de înmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate în această situaţie”.

  Această măsură nu este imediat materializată, deţinătorul vehiculului fiind înştiinţat de către M.A.I. – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau, după caz, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor asupra datei calendaristice a operării efective a suspendării certificatului de înmatriculare. “Suspendarea certificatului de înmatriculare se revocă de drept în cazul în care deţinătorul vehiculului face dovada că la data instituirii suspendării îndeplinea toate condiţiile prevăzute de lege cu privire la asigurarea RCA şi ITP”.


       Obligaţia efectuării inspecţiilor tehnice periodice precum şi a respectării periodicităţii acestora în funcţie de categoria vehiculului, revine deţinătorului legal al acestuia.
       Termenul pentru efectuarea primei inspecţii tehnice periodice se socoteşte de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecţie tehnică periodică, de la data celei precedente.
       Vehiculele noi, înmatriculate pentru prima dată în România, nu se regăsesc pe link-ul “Verificare ITP” deoarece acestea nu au fost supuse unei inspecţii tehnice periodice.
       Registrul Auto Român vă oferă posibilitatea de a verifica dacă inspecţia tehnică periodică (valabilă) a maşinii dumneavoastră a fost înregistrată în baza de date. Pentru a verifica acest lucru dați click pe linkul de mai jos.

  http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

  În contextul dezbaterilor din spațiul public, referitoare la posibilitatea introducerii unor taxe pentru circulația pe anumite sectoare de drum din Capitală în funcție de emisiile poluante, Registrul Auto Român face precizări cu privire la modul în care puteți identifica norma de poluare a vehiculului dumneavoastră.

  Având în vedere că există mai multe tipuri de cărți de identitate (CIV), vom explica diferitele situații care pot apărea.

  Pe CIV de tip nou, norma de poluare poate fi identificată în două locuri:
  – la punctul 6 – Număr national de registru – în șirul de caractere, ultimele două reprezintă norma Euro;
  – la punctul 17 – Cod național de emisii – aici se regăsesc doar caracterele care indică norma Euro.

  Pe CIV de tip vechi, norma de poluare poate fi identificată la punctul 5 – Numărul de omologare – ultimele două caractere din șir reprezintă norma Euro.
  Interpretarea caracterelor consemnate în CIV se face în felul următor:
  Euro 6 – E6, R6, T6;
  Euro 5 – E5, R5, RE, T5, H5;
  Euro 4 – E4, R4, K4, T4, H4;
  Euro 3 – E3, R3, K2, T3, H3;
  Euro 2 – E2, R2, K1, T2, H2, X1, X2, X3, X4, X5, X6, Y1, Y2, Y3, D3;
  Euro 1 – E1, R1, T1, H1;
  Non-euro – orice alte combinații de două caractere alfanumerice reprezintă norma non euro.