Schimb ulei cutie automata

Credeai că doar motorul are nevoie de revizie?

De regulă, posesorii de mașini cunosc faptul că la revizia periodică se schimbă uleiul de motor și filtrele, eventual se completeaza lichidul de frână sau de servodirecție. Când vine vorba de uleiul din cutia de viteze automată apar semnele de întrebare.

Specialiștii confirmă că acesta trebuie schimbat periodic, conform intervalelor specificate de producător, iar în cazul în care nu sunt specificații recomandarea este la fiecare 60.000 km parcurși. Cutia de viteze automată este o componentă foarte solicitată. Din cauza piliturii de fier și a așchiilor de pe pinioane, precum și din cauza temperaturii înalte, uleiul își modifică proprietățile de lubrifiere și gradul de oxidare și trebuie schimbat.

Sunt ateliere care schimbă doar uleiul din baie prin metoda tradițională, dar prin această metodă se înlocuiește doar 30-40% din ulei. În acest fel nu se prelungește cu mult durata de viață a cutiei de viteze. Marii producători au sesizat necesitatea unor echipamente speciale pentru schimbul uleiului din cutia de viteze automată. Aceste echipamente efectuează spălarea componentelor cutiei, după care schimbă dinamic tot uleiul la o temperatură controlată. Unele cutii de viteze automate au prevăzute și filtre care trebuie înlocuite odată cu schimbarea uleiului.

Tu știai că o cutie de viteze automată este mai scumpă decât un motor?

M-Car Service îți recomandă să nu o neglijezi și să ii acorzi importanță, pe care o merită înlocuind uleiul în cutia de viteze automată.

Profită de oferta noastră personalizată sunând la numărul de telefon 0774436572 sau fă-ți o programare online.